Güven Nedir?

Güven, bir kişi veya kuruluşa duyulan inançtır. Temelde birinin veya bir kuruluşun sözlerine, davranışlarına , taahhütlerine olan inancı ifade eder.

Güven, iki taraf arasındaki ilişkilerde önemli bir yapı taşıdır.

Açıklık, dürüstlük, ve istikrar gibi faktörlere dayanır.

Güvenlik alanında bu kavram, bir şirketin veya kişinin sağladığı koruma hizmetine duyulan güveni içerir.

Müşteriler, güvenlik şirketlerine başvururken, bu şirketlerin güvenilir, profesyonel ve etkili olduğuna inanmak isterler.

Güvenlik Nedir?

“Güvenlik” kavramı geniş bir perspektife sahiptir ve farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar içerir. Temel olarak, güvenlik bir şeyin, birinin veya bir sistemin tehlikelere karşı korunması ve bu tehlikelerden zarar görmemesi anlamına gelir.

Güvenlik, bir dizi önlemin alınması, risklerin değerlendirilmesi, koruma tedbirlerinin uygulanması ve bu sürecin sürekli olarak gözden geçirilmesi ile ilgili bir disiplindir.

Bu kapsam, fiziksel güvenlik (binalar, tesisler), bilgi güvenliği (veriler, bilgi sistemleri), siber güvenlik (internet ve bilgisayar sistemleri), kişisel güvenlik (bireylerin fiziksel güvenliği), ulusal güvenlik (ülkelerin güvenliği) gibi farklı alanlarda genişler.

Güvenlik, tehlikeleri önceden belirleyerek, riskleri en aza indirgeyip olası tehditlere karşı etkili bir şekilde tepki vererek sağlanır.

Güvenlik Görevlileri Kimlerdir?

Güvenlik görevlileri, çeşitli alanlarda güvenliği sağlamak ve koruma görevini üstlenen profesyonellerdir.

Sadece fiziksel varlıkları değil, aynı zamanda insanların ve kuruluşların güvenliğini de temin etme sorumluluğuna sahiptirler.

Güvenlik görevlilerinin tanımı, geniş bir yelpazede faaliyet gösteren ve toplumun çeşitli sektörlerinde yer alan bu önemli meslek grubunu kapsar.

Hizmet sektörü alanında görev yapan meslektaşlarımız kamunun tamamlayıcı mahiyetinde kolluk kuvveti olarak eğitimlerle kendilerini her daim geliştirmeleri gerekmektedir.